Capture4

A MORE FLUID EXPERIENCE

Another goal of the modernisation of Paris expo Porte de Versailles is to create a more open and flexible space.

For local residents: a leafy promenade in the heart of the city

For local residents: a leafy promenade in the heart of the city

The site will offer a calm, inviting space to neighbouring residents of Paris, Vanves and Issy-les-Moulineaux, with a green belt that embellishes the site’s perimeter and reduces both visual and noise pollution.

Gate B (Avenue de la Porte de la Plaine, Paris) will be renovated.
Three new pedestrian entrances to the centre will be created:
– Avenue Ernest Renan, at the terminus of the T2 tramway (Paris)
– At the corner of Rue du 4 Septembre and Rue Marcel Yol (Vanves)
– Rue du 4 Septembre (Issy-les-Moulineaux)

Wide, friendly pedestrian walkways lined with greenery will criss-cross the site.

With walkways serving the entire site and the separation of pedestrian and logistical flows, the centre will become a true “environment for living”. Those strolling through the site will encounter gardens, fitness trails and tennis courts, along with services and shops.

A tailor-made experience for organisers, exhibitors, visitors and attendees

A tailor-made experience for organisers, exhibitors, visitors and attendees

Visitor reception and orientation will be facilitated by the creation of a vast open concourse at the main entrance (Gate A) and two auxiliary spaces.

Signage will be improved, and the various paths will be fitted with moving walkways and lined with gardens. There will be more spaces to relax and catering outlets.

The creation of logistical platforms at the rear of each pavilion will help optimise traffic flows and keep delivery lorries away from public walkways.